Nyuszi Tulajdonosok figyelem ! RHDV 2 összevezetett oltás: 2018. április 18.-19.

rabbit vax

Kedves Nyuszi Tulajdonosok!

Szeretnénk felhívni a figyelmüket egy hazánkban újonnan jelentkezett veszélyes és fertõzõ nyúlbetegségre, az ún. RHDV-2re (nyulak vérzéses betegsége 2-es típusra)!
Mint arról a legtöbb nyuszitartó tud, évenként eddig két fontos betegség ellen javasoltunk vakcináztatni, védeni kedvenceiket: az ún. myxomatosis és a fent említettvérzéses betegség 1-es típusa ellen. Mindkét betegséget vérszívók terjesztik és igenkomoly megbetegedést, elhullást okozhatnak. Az ún. RHD vírusának új változata is komoly tüneteket okozhat, a betegséget nehéz, legtöbbször lehetetlen élõ állatban diagnosztizálni. Sokan gondolják, hogy kedvencük a lakás berkein belül biztonságban van, azonban mivel a vírust ragályfogó tárgyakkal, pl. akár egy cipõtalppal is behordhatjuk a lakásba, a megbetegedés a lakásban tartott nyuszijainkra is veszélyt jelenthet! Kezelés egyelõre nem áll rendelkezésre, emiatt a védekezés kiemelten fontos!
A betegségrõl részletesebben az alábbi linken olvashatnak:

http://gizmok.hu/tudastar/a-nyulak-verzeses-betegsege/


Tekintettel arra, hogy mostanáig nem volt elérhetõ vakcina a 2-es, új változat ellen, így a védekezésre eddig nem volt lehetõségünk. Azonban pár hónapja végre elérhetõvé vált a betegség új típusa elleni vakcina is, így a gazdikkal közösen felléphetünk ez ellen az igen veszélyes, sok elhullással és komoly tünetekkel járó vírustípus ellen is!

Tekintettel arra, hogy a járvány és a betegség terjedésének mi is szeretnénk gátat szabni és minél több egészséges nyuszival találkozni, összevezetéses oltás formájában, bejelentkezést követõen 4600Ft-os áron lehetõséget biztosítunk az új, RHDV2 elleni oltás beadatására rendelõnkben.


Ennek idõpontja: 2018. április 18.-19., 9-19óráig

Amennyiben szeretné megvédeni kedvencét az új betegség ellen, jelentkezzen be a061/240-0716-os telefonszámon és kérjen mihamarabb idõpontot kollégáinktól (az adott napon csak meghatározott számú nyuszit tudunk fogadni)!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az oltásra csak aznap van lehetõség, tekintettel arra, hogy a megkezdett vakcina azonnal felhasználásra kell, hogy kerüljön!

Üdvözlettel: a Gizmók Állatorvosi Rendelõ Csapata

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.