Nyuszis gazdik figyelem! Oltási akció!

Ismét RHDV-2 oltási akció rendelőnkben!
Az oltás ára: 3900 Ft
Oltás időpontja: 2017. október 18.-19., 9-19h
Bejelentkezni: 06 1/240-0716

Bővebb információ:
Márciusban összevezetett oltást szerveztünk a hazánkban újonnan megjelent vírusos nyuszi betegség (RHDV-2) megelőzésére. Az oltások ismétlésének aktualitása miatt újra akciót hirdetünk! Tekintettel arra, hogy a járvány és a betegség terjedésének mi is szeretnénk gátat szabni és minél több egészséges nyuszival találkozni, csoportos oltás formájában, bejelentkezést követően 3900Ft-os áron lehetőséget biztosítunk az új, RHDV-2 elleni oltás beadatására rendelőnkben.

Amennyiben szeretné megvédeni kedvencét az új betegség ellen, vagy az alap-immunizálás miatt a fél éves oltás-ismétlés esedékes lenne, jelentkezzen be a 061/240-0716-os telefonszámon és kérjen mihamarabb időpontot kollégáinktól (az adott napon csak meghatározott számú nyuszit tudunk fogadni)!

A csoportos oltás időpontja: 2017. október 18.-19.,  09-19 óráig 10 perces időközönként. 

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az oltásra csak ezeken a napokon van lehetőség, tekintettel arra, hogy a megkezdett vakcina azonnal felhasználásra kell, hogy kerüljön!

Akik még nem hallottak volna a betegségről, vagy szeretnék frissíteni a tudásukat, álljon itt egy kis összefoglaló:
Mint arról a legtöbb nyuszitartó tud, évenként eddig két fontos betegség ellen javasoltunk vakcináztatni, védeni kedvenceiket: az ún. myxomatosis és a fent említett vérzéses betegség 1-es típusa ellen. Mindkét betegséget vérszívók terjesztik és igen komoly megbetegedést, elhullást okozhatnak. Az ún. RHD vírusának új, 2-es változata is komoly tüneteket okozhat, a betegséget nehéz, legtöbbször lehetetlen élő állatban diagnosztizálni. Sokan gondolják, hogy kedvencük a lakás berkein belül biztonságban van, azonban mivel a vírust ragályfogó tárgyakkal, pl. akár egy cipőtalppal is behordhatjuk a lakásba, a megbetegedés a lakásban tartott nyuszijainkra is veszélyt jelenthet! Kezelés egyelőre nem áll rendelkezésre, emiatt a védekezés kiemelten fontos! 

A betegségről részletesebben az alábbi linken olvashatnak: http://gizmok.hu/partnerek-2/a-nyulak-verzeses-betegsege/

Tekintettel arra, hogy mostanáig nem volt elérhető vakcina a 2-es, új változat ellen, így a védekezésre eddig nem volt lehetőségünk. Azonban az oltóanyag megjelenésével a gazdikkal közösen léphetünk fel ez ellen az igen veszélyes, sok elhullással és komoly tünetekkel járó vírustípus ellen is!

Várjuk sok szeretettel jelentkezésüket, üdvözlettel:

Gizmók csapat

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.