Ivartalanítási akció (laparoszkópos)

Rendelőnkben Újpesten elsőként, az országban az elsők között laparoszkópos ivartalanításra van lehetőség. A műtétet 2 (max. 3) kisebb, 0,5-1 cm-es metszésen keresztül végezzük el. A petefészkek eltávolítását egy elektromos szövet egyesítő készülékkel végezzük el.

Kisebb testű kutyákon, toy kutyákon és macskákon egy hasonló, de kevésbé eszközigényes és kevésbé drága, nyitott műtétet javaslunk.

A műtét során a páciens hasát CO2-dal felfújjuk egy erre alkalmas eszközzel (inszufflátor), hogy a hasüregi képleteket jól láthassuk. Ezek után vezetjük be trokárokon keresztül a kamerát és a manipulátor eszközt a hasüregbe, megkeressük a petefészkeket és a speciális szövetegyesítő készülék segítségével elsütjük a megfelelő helyeken a szöveteket, majd az eszközben levő kés segítségével, az elsütött területet el is vágjuk. Ezek után eltávolítjuk a petefészkeket, vagy akár a teljes méhet is, ha erre szükség van.

Az akció keretein belül a műtétet és a hozzá tartozó általános labor vizsgálatot 115.000 ft helyett 95.000 ft-ért végezzük el.

Az ár tartalmazza az előzetes labor vizsgálati díjat, előzetes ultrahang vizsgálati díjat, konzultációt, a fizikális vizsgálatot, bódítást, vénakanült és annak behelyezését, intravénás altatószer beadását, infúziós szereléket, infúziót, általános műtéti költséget (pl steril kesztyű, steril műtősruha, steril eszközök, műtéti terület steril előkészítése), intubálást, gépi altatást (isoflurannal), a műtét elvégzését, seb zárását steril varrófonalakkal (2-3 rétegű sebzárást), fájdalom csillapítókat, antibiotikum beadását, ébredés alatt asszisztensi felügyeletet, műtét utáni kutyaruhát/gallért

 

Fontos, hogy laparoszkópos ivartalanításra nőivarú kutyáknál és hasüregi rejtett-heréjű kutyáknál van lehetőség. Legkönnyebben 15kg fölötti kutyáknál lehet elvégezni ezt a típusú ivartalanítást.

Egészséges kan kutyákon NEM lehet elvégezni a laparoszkópos ivartalanítást, mivel a herék a hasüregen kívül helyezkednek el. 

Kérdéseik esetén keressenek bizalommal.

Előjelentkezés: 06 – 1 – 240 0716

GIZMOK team